Skip to Content Facebook Feature Image

Pragmatic da la bienvenida a SAR la Princesa Real a Pragmatic Park para la inauguración de la primera planta de fabricación de obleas semiconductoras de 300 mm del Reino Unido

未分類

Pragmatic da la bienvenida a SAR la Princesa Real a Pragmatic Park para la inauguración de la primera planta de fabricación de obleas semiconductoras de 300 mm del Reino Unido
未分類

未分類

Pragmatic da la bienvenida a SAR la Princesa Real a Pragmatic Park para la inauguración de la primera planta de fabricación de obleas semiconductoras de 300 mm del Reino Unido

2024-03-28 00:45 Last Updated At:01:01

DURHAM, Inglaterra--(BUSINESS WIRE)--mar. 27, 2024--

Hoy, Pragmatic Semiconductor tuvo el honor de recibir a SAR la Princesa Real para inaugurar oficialmente la primera línea de fabricación de obleas semiconductoras de 300 mm del Reino Unido en Pragmatic Park, en Durham. Esta avanzada instalación de fabricación produce chips basados en la innovadora y exclusiva tecnología de circuitos integrados flexibles de Pragmatic. S.A.R. la Princesa Real fue recibida por David Moore, consejero delegado de Pragmatic Semiconductor, que visitó la sala blanca y las instalaciones, tras lo cual se descubrió una placa conmemorativa. Entre los asistentes se encontraban clientes clave, socios del ecosistema, inversores y funcionarios gubernamentales.

Este comunicado de prensa trata sobre multimedia. Ver la noticia completa aquí: https://www.businesswire.com/news/home/20240327959133/es/

The UK’s first 300mm semiconductor fabrication line at Pragmatic Park, Durham, UK (Photo: Business Wire)

The UK’s first 300mm semiconductor fabrication line at Pragmatic Park, Durham, UK (Photo: Business Wire)

Los FlexIC de Pragmatic son alternativas de bajo costo y más sostenibles a los chips de silicio, ultrafinos y con un factor de forma flexible que permiten conectar, detectar y calcular, impulsando el Internet de las Cosas (IoT) en múltiples sectores, como el consumo, la industria, la sanidad y otros. La misión de la empresa es dotar de inteligencia a nivel de artículo a billones de objetos inteligentes durante la próxima década en una amplia gama de aplicaciones, con importantes oportunidades en el envasado inteligente de bienes de consumo de rápida rotación que mejorarán significativamente los niveles de reutilización y reciclaje, transformando la gestión de residuos y permitiendo una economía circular. Otros casos de uso son los wearables, los sensores y los controladores flexibles.

Pragmatic Park tiene capacidad para albergar hasta nueve líneas de fabricación, cada una capaz de producir miles de millones de chips al año. El enfoque sostenible y pionero de Pragmatic se extiende a su fabricación, que utiliza menos pasos de proceso y una huella más concentrada que las fábricas de silicio estándar. El innovador proceso de fabricación optimizado de la empresa permite ciclos de producción extremadamente rápidos, de menos de 48 horas, a un costo muy bajo. El proceso de fabricación también utiliza mucha menos energía y agua que la fabricación típica de silicio, y menos gases nocivos. El enfoque modular "Fab-in-a-Box" de Pragmatic permite la fabricación integral de FlexIC en las instalaciones de los clientes, lo que racionaliza las cadenas de suministro ampliadas y proporciona niveles adicionales de seguridad y resistencia. Las instalaciones de fabricación permiten a la empresa satisfacer la creciente demanda de su tecnología única por parte de clientes de todo el mundo. En los próximos cinco años, Pragmatic prevé crear más de 500 puestos de trabajo altamente cualificados en el noreste de Inglaterra y Cambridge.

Dave Moore, consejero delegado de Pragmatic Semiconductor, manifestó: "La inauguración oficial de hoy marca un hito clave en la trayectoria de crecimiento de Pragmatic y para el Reino Unido en el escenario mundial de los semiconductores. Estoy increíblemente orgulloso de lo que el equipo ha conseguido y de la ambición de nuestra misión de hacer posible la inteligencia a nivel de artículo en más de un billón de artículos inteligentes y sostenibles durante la próxima década. Esta inteligencia a escala tiene el poder de acelerar la transformación digital en todos los sectores. La sostenibilidad está en el centro mismo de nuestra tecnología y se extiende a la forma en que los FlexIC permiten a nuestros clientes impulsar aún más las innovaciones y las vías a través de sus productos y servicios hacia los objetivos globales de cero emisiones netas".

Francisco Melo, presidente del Grupo de Soluciones de Avery Dennison, dijo: "La clave de cualquier colaboración eficaz es una mentalidad compartida. El enfoque innovador de Pragmatic refleja el nuestro, al igual que su compromiso de ayudar a resolver los retos empresariales. La apertura de una planta de fabricación avanzada de chips es una noticia fantástica para todos los innovadores tecnológicos. Enhorabuena a Pragmatic por un logro tan importante e impresionante. Estoy deseando que nuestros clientes aprovechen el potencial de los circuitos integrados flexibles de Pragmatic como parte de nuestra cartera de incrustaciones en evolución".

Simon Little, director de banca e inversiones del UKIB y miembro del Consejo de Administración de Pragmatic, manifestó lo siguiente: "El Banco invirtió en Pragmatic para apoyar la fabricación nacional de semiconductores con bajas emisiones de carbono en el Reino Unido. La apertura oficial de Pragmatic Park en Durham marca un paso fundamental en su trayectoria, y esperamos ver el impacto a largo plazo de nuestra inversión, a medida que Pragmatic amplíe sus operaciones y cree puestos de trabajo altamente cualificados aquí en el noreste".

Niranjan Sirdeshpande, responsable global de la estrategia Catalyst de M&G y miembro del Consejo de Administración de Pragmatic, ha declarado lo siguiente: "El Reino Unido cuenta con un ecosistema muy favorable para la financiación inicial, pero resulta difícil para las empresas que buscan capital en fases posteriores. La estrategia Catalyst de M&G, dotada con £5000 millones, puede ayudar a las empresas disruptoras tecnológicas emprendedoras, como Pragmatic, a ampliar su escala, aportándoles su experiencia y acompañándolas hasta el éxito. Si se pone a trabajar de esta manera, el capital paciente puede apoyar el crecimiento económico y capturar valor para las pensiones y los ahorros de las personas en nuestra transición hacia una economía más sostenible. Estamos orgullosos de apoyar el trabajo de Pragmatic en Durham con el avance tecnológico en esta parte crítica de la infraestructura nacional del Reino Unido".

Acerca de Pragmatic Semiconductor

Pragmatic está revolucionando la fabricación de semiconductores con una tecnología de circuitos integrados flexibles (FlexIC) de costo ultrabajo que permite integrar inteligencia en casi cualquier lugar de forma rápida y sencilla.

Con tiempos de ciclo rápidos que aceleran sustancialmente el tiempo de comercialización, su fundición ofrece fabricación de gran volumen a una fracción del coste del silicio, con un impacto medioambiental significativamente menor.

www.pragmaticsemi.com

El texto original en el idioma fuente de este comunicado es la versión oficial autorizada. Las traducciones solo se suministran como adaptación y deben cotejarse con el texto en el idioma fuente, que es la única versión del texto que tendrá un efecto legal.

Vea la versión original en businesswire.com:https://www.businesswire.com/news/home/20240327959133/es/

Helen Ledger, vicepresidenta sénior de marketing corporativo, Comunicaciones y Asuntos Públicos,PR@pragmaticsemi.com

KEYWORD: UNITED KINGDOM EUROPE

INDUSTRY KEYWORD: WEARABLES/MOBILE TECHNOLOGY OTHER MANUFACTURING ENVIRONMENT TECHNOLOGY SEMICONDUCTOR OTHER TECHNOLOGY MANUFACTURING GREEN TECHNOLOGY IOT (INTERNET OF THINGS)

SOURCE: Pragmatic Semiconductor

Copyright Business Wire 2024.

PUB: 03/27/2024 12:44 PM/DISC: 03/27/2024 12:45 PM

http://www.businesswire.com/news/home/20240327959133/es

DALLAS (AP) — Luka Doncic called out to his coaches during a flurry of 3-pointers from James Harden.

The Mavericks superstar and NBA scoring champion wanted to defend the star guard of the Los Angeles Clippers.

It's suddenly defense first in Dallas.

Doncic had 22 points, 10 rebounds and nine assists, and the defensive-minded Mavericks had a chippy 101-90 victory over the Clippers on Friday night to take a 2-1 lead in the first-round series.

The Mavs rode the same defense that gave them home-court advantage with a Game 2 victory in LA, and won in Dallas three years after losing all three first-round games on their floor in a seven-game loss to the Clippers. Game 4 is Sunday in Dallas.

“I think we all see that when we’re on the defensive side, there’s a different look in everybody’s eyes,” said rookie center Dereck Lively II, who had all 13 of his points in the first half as the Mavs got their lob game going with 10 dunks before the break. “It’s like being aggressive and being the aggressor even though they have the ball.”

Daniel Gafford, Lively's tag-team partner as a dunker and rim protector, had an emphatic block of a dunk attempt by Paul George early in the fourth quarter while Dallas was taking control for good in a game with five technical fouls, a flagrant foul and two ejections.

Harden scored 21 points for the Clippers, but just seven after halftime, while fellow stars George and Kawhi Leonard had little impact.

Norman Powell also had 21, and Ivica Zubac had 19 points and eight rebounds. But the Clippers had 19 turnovers and the Mavericks had seven blocks — three of them from Gafford and two from Lively.

George dealt with foul trouble and finished with seven points, five rebounds, five assists — and five fouls.

Leonard never looked comfortable in his second game back after missing nine games with right knee inflammation and had nine points and nine rebounds.

“It just didn’t respond the way we wanted after the first game,” Leonard said about his surgically repaired knee. “But we’re going to get it right. Time will tell. We’re doing all the right things.”

Kyrie Irving picked up his fourth foul early in the second half before scoring 19 of his 21 points in the final 13-plus minutes, including eight in the final 1:18 of the third quarter. Doncic's co-star was instrumental in Dallas rebuilding an 18-point lead that had been cut to six.

An already testy game reached a boiling point midway through the fourth quarter when Russell Westbrook slung Doncic around after fouling him.

Westbrook was called for a technical for that contact and for shoving P.J. Washington after Washington confronted him. Washington also was called for a tech during the sequence, and already had one from an earlier shoving match with Terance Mann.

Westbrook, who in the first half got a flagrant 1 foul for excessive contact when fouling Josh Green on a breakaway, and Washington were ejected.

Westbrook, who missed all seven shots and scored one point, drew the ire of the crowd one other time when he bowled over Doncic after Zubac was called for a foul as Doncic went up for a shot. Officials reviewed the play but ruled Westbrook's contact incidental.

“We’ve got to channel our aggression in other ways,” Clippers coach Tyronn Lue said. “It’s getting chippy. I like the physicality. I like the tough possessions. I like all of that. But we’ve got to make sure we’re not getting the technical fouls, we’re not getting thrown out of the game, because everybody’s important.”

Doncic, who briefly left the court after limping off while grabbing his right knee in the first quarter, was just 7 of 25 from the field and 3 of 14 from 3-point range.

But Dallas held George and Westbrook to a combined 1 of 10 from deep, while Leonard didn't even have a 3 attempt among just seven shots in 25 minutes.

“He’s trying to find his way back,” Lue said. “We’re just managing it. Just being smart, making sure we do it right by Kawhi and seeing how he feels and just kind of gauge it from there.”

Harden scored 12 of his 14 first-half points with four 3-pointers in a three-minute span starting in the final second of the first quarter. He didn’t score again until the final minute of the third as the Clippers finished with 19 turnovers while also losing their composure.

“We’re all competing for each inch to find a way to win,” Dallas coach Jason Kidd said. “This series is going to be more mental as it goes on just because of the physicality. I thought the guys did a great job of protecting one another.”

AP NBA: https://apnews.com/hub/NBA

Dallas Mavericks' Josh Green is defended by Los Angeles Clippers' Russell Westbrook, right, on a shot attempt during the first half of Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 26, 2024, in Dallas. Westbrook was called for a flagrant foul on the play. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Dallas Mavericks' Josh Green is defended by Los Angeles Clippers' Russell Westbrook, right, on a shot attempt during the first half of Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 26, 2024, in Dallas. Westbrook was called for a flagrant foul on the play. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Los Angeles Clippers guard Russell Westbrook (0) comes away with a steal from Dallas Mavericks' Luka Doncic, left, during the first half of Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 26, 2024, in Dallas. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Los Angeles Clippers guard Russell Westbrook (0) comes away with a steal from Dallas Mavericks' Luka Doncic, left, during the first half of Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 26, 2024, in Dallas. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Los Angeles Clippers guard James Harden drives to the basket as Dallas Mavericks' Dereck Lively II (2) defends during the first half in Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 26, 2024, in Dallas. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Los Angeles Clippers guard James Harden drives to the basket as Dallas Mavericks' Dereck Lively II (2) defends during the first half in Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 26, 2024, in Dallas. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Dallas Mavericks forward Derrick Jones Jr. (55) goes for a dunk between Los Angeles Clippers' Ivica Zubac (40) and Kawhi Leonard (2) during the first half of Game 2 in an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 26, 2024, in Dallas. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Dallas Mavericks forward Derrick Jones Jr. (55) goes for a dunk between Los Angeles Clippers' Ivica Zubac (40) and Kawhi Leonard (2) during the first half of Game 2 in an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 26, 2024, in Dallas. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Dallas Mavericks' Luka Doncic slowly walks off the court with a staff member during the first half of Game 2 of the team's NBA basketball first-round playoff series against the Los Angeles Clippers in Dallas, Friday, April 26, 2024. Doncic continued playing in the half. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Dallas Mavericks' Luka Doncic slowly walks off the court with a staff member during the first half of Game 2 of the team's NBA basketball first-round playoff series against the Los Angeles Clippers in Dallas, Friday, April 26, 2024. Doncic continued playing in the half. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Los Angeles Clippers' James Harden (1) works around Dallas Mavericks guard Kyrie Irving during the first half of Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 26, 2024, in Dallas. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Los Angeles Clippers' James Harden (1) works around Dallas Mavericks guard Kyrie Irving during the first half of Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 26, 2024, in Dallas. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Dallas Mavericks forward P.J. Washington, left, defends as Los Angeles Clippers' Kawhi Leonard (2) works to the basket during the first half of Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 26, 2024, in Dallas. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Dallas Mavericks forward P.J. Washington, left, defends as Los Angeles Clippers' Kawhi Leonard (2) works to the basket during the first half of Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series Friday, April 26, 2024, in Dallas. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Dallas Mavericks guard Luka Doncic, left, works against Los Angeles Clippers guard Russell Westbrook (0) during the first half in Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series in Dallas, Friday, April 26, 2024. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Dallas Mavericks guard Luka Doncic, left, works against Los Angeles Clippers guard Russell Westbrook (0) during the first half in Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series in Dallas, Friday, April 26, 2024. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Los Angeles Clippers' Terance Mann, right, is held back, by referee Justin Van Duyne (64), after an altercation with Dallas Mavericks during the second half of Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series in Dallas, Friday, April 26, 2024. AP Photo/Tony Gutierrez)

Los Angeles Clippers' Terance Mann, right, is held back, by referee Justin Van Duyne (64), after an altercation with Dallas Mavericks during the second half of Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series in Dallas, Friday, April 26, 2024. AP Photo/Tony Gutierrez)

Dallas Mavericks' Luka Doncic (77) is fouled by Los Angeles Clippers' Russell Westbrook, right, during the second half of Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series in Dallas, Friday, April 26, 2024. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Dallas Mavericks' Luka Doncic (77) is fouled by Los Angeles Clippers' Russell Westbrook, right, during the second half of Game 2 of an NBA basketball first-round playoff series in Dallas, Friday, April 26, 2024. (AP Photo/Tony Gutierrez)

Recommended Articles